10 huidverzorgingstips die u doen stralen


Uw huid is een zeer belangrijk onderdeel van uw lichaam: het beschermt uw lichaam tegen verschillende invloeden van buitenaf. 

1. Hydrateer uw huid dagelijks

De huid verliest continu vocht. Het is belangrijk om dit vocht aan te vullen, dus ook als je geen droge huid hebt. 

2. Gebruik milde producten zonder conserveringsmiddelen en zeep

Zeep droogt de huid uit en conserveringsmiddelen, zoals parabenen, brengen de natuurlijke beschermlaag van de huid uit evenwicht. 

* Parabenen (in een ingrediëntenlijst te herkennen aan de term ‘paraben’) zijn conserveringsmiddelen. Parabenen maken bacteriën dood waardoor een product langer houdbaar blijft. Door parabenen verliest de huid ook haar eigen nuttige bacteriën en hierdoor wordt de huid kwetsbaarder. Bovendien zijn er veel mensen allergisch voor parabenen.

3. Douche niet te heet, niet te lang en niet te vaak

Douchen is een heerlijk tijdverdrijf maar je huid droogt er een beetje van uit. Heeft u een droge huid, douchet u best niet te lang en douchet u niet warmer dan 37ªC.

4. Douche afwisselend met koud en warm water 

Eindig elke douche met koud water. Koud douchen bevordert namelijk de doorbloeding en maakt de huid steviger. Afwisselend koud en warm water gebruiken is nog beter voor de huid. 

Wisselbaden zijn een godsgeschenk voor de huid. Door afwisselend koud en warm water te gebruiken, bevordert u de doorbloeding en de stevigheid van uw huid. De ideale temperaturen zijn: 
  • warmte: 40 graden,
  • koude: 13 graden, 
  • Intensiteit en timing: 4 minuten warm, 1 minuut koud.

5. Droog de huid zachtjes af

Let op wanneer u uw huid afdroogt: dep de huid af of laat uw huid opdrogen. 

6. Laat uw huid ademen

Wist je dat minerale oliën en siliconen-oliën minder goed door je huid worden opgenomen dan natuurlijke oliën? En dat ze hierdoor een onzichtbaar laagje leggen over je huid? Deze oliën voelen weliswaar prettig aan maar je huid heeft er niet zo veel aan en kan minder goed ademen. 

7. Kies producten die passen bij uw huidtype

Indien u een droge huid heeft, gebruikt u best geen producten die bestemd zijn voor een vette huid. De juiste producten voor uw huid geven uw huid een boost, maar de verkeerde producten kunnen een averechts effect hebben. 

8. Reinigen en scrubben is belangrijk

Wil je een frisse verzorgde huid. Dan is reinigen belangrijk. Scrub je huid ook 1x per week om dode huidcellen te verwijderen. Let wel op dat de scrub is aangepast aan uw huidtype. 
  • Vette huid: scrub met een grotere korrel
  • Droge / gevoelige huid: scrub met een zachte, exfoliërende korrel (een korrel die oplost met water) 
  • Gemengde huid: scrub met een zachte korrel 

9. Leef gezond 

Een gezonde huid start met een gezonde levensstijl. Uw huid reflecteert vaak uw levensstijl en eetpatroon. Maak de juiste keuzes in uw voeding en zorg voor voldoende ontspanning en lichaamsbeweging. Dat is de basis voor een mooie huid. Zorg dat u dagelijks voldoende gezonde vetten binnenkrijgt, deze kunt u halen uit vis, avocado en noten. Verminder daarnaast de  alcohol- en Cafeïne-inname. Roken is natuurlijk ook geen goed idee.

10.  Een extra verzorging voor uw huid 

U kunt heel wat doen om uw huid te doen stralen, zoals aangepaste producten gebruiken en afwisselend douchen met warm en koud water. 

Wilt u vaker onze tips lezen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.

Meest recente posts

In de kijker